Traditional games

domingo, 4 de junio de 2017

El joc de la barra o raya



 Com hem jugat al joc portuguès de la barra?
- Participants: Entre 15 i 25 persones.

- Material: En aquest joc no es necessita cap material.

- Com jugar-hi: Primer de tot, s’han de fer dos equips. Llavors una persona va a l’equip contrari per a xocar les mans. Si et xoquen la mà una o dues vegades, no passarà res, però si et xoquen la mà tres vegades, hauràs d’anar a agafar a aquesta persona. Si la persona de l’equip contrari passa la línia que marca la meitat, sortirà una o més persones per a defensar. Així fins que una persona agafi a una altra de l’equip contrari, llavors, la persona que ha agafat se’n anirà al seu equip. Guanya l’equip que més gent ha agafat.

Sira Argany





Introducció del joc: aquest és un joc portuguès, bastant divertit i entretingut, però si no estàs al cas.....ja estàs perdut.
Què cal tenir en compte:

  • Estar atent als moviments de l’enemic. 
  • Si t’agafen vas amb l’equip que t’ha agafat, per tant formes part d’aquest. 
  • Guanya l’equip que ha agafat a tots els enemics (l’altre equip).

Instruccions del joc:
Primer ens repartim en dos grups, i ens posem un grup davant de l’altre a una distància determinada. Fet això un membre d’un equip, equip A, va a ‘decidir’ a quin membre intentarà agafar el seu equip. En arribar davant de l’equip B, l’equip B paren les mans, el membre de l’A passa la mà fluixet per els contrincants als quals no vol que corrin darrere seu, en un li pica fort i aquest surt corrents darrere del de l’A. El del B pot agaar o no al de l’A, quan el de l’A passa més o menys per la meitat els seu equip (dos o tres) surten intentant agafar al del B, el del B pot fer dos coses, o intentar agafar a un de l’A, o fugir corrents per a què els dels seu equip surtin a contraatacar. Això es va repetint fins que un equip pilli a un membre d’un altre i el joc torna a començar.
Anna Estivill



Es fan dos grups. Un del grup A va a passar la mà fluix pels del grup B a un li ha de picar fort a la mà, aquell ha d’agafar-lo però quan passa de la meitat del camp poden sortir els del grup A a agafar-lo -així successivament fins que agafen algú. Perd el grup que es queda amb només una persona.

Joan Gorgues

Explicació: es formen dos grups. Cada grup es col·loca en un extrem del camp. Un membre de l’equip A ha de sortir i picar a les mans de l’altre equip. Si a algú li toca tres cops ha de sortir i intentar atrapar-lo. Tot seguit l’equip A surt per defensar el seu membre i poden atrapar a la persona que l’havien picat, després l’equip B surt per defensar al que l’havien picat i poden agafar-los. Seguidament l’equip A, i així fins que atrapin a una persona. Quan l’atrapen forma part del seu grup. Guanya el grup que es queda amb tots els jugadors al seu equip.

Clara Serra
Podem recordar millor la dinàmica del joc en aquest vídeo:
 

I també en aquest altre vídeo: 
 


Fem dos grups i es situen paral·lelament a ells mateixos. Un jugador d’un grup tindrà que anar a l’altre i tindrà que passar jugador a jugador tocant-li la mà. Si aquest li pica tres cops a un company, el company tindrà que córrer per intentar enxampar-lo, però una vegada passat el mig del camp tindrà que anar cap al lloc principal perquè el poden enxampar el de l’equip de l’adversari i així successivament. La persona que sigui enxampada tindrà que anar al grup oposat.

Nerea Ayala

Trobareu més informació del joc a l'enllaç dels amics de Portugal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario